PITTI esposizione A CHRISTO (art, world, force)
Towers Gallery, Sofia, Bulgaria

 

Арт Рентал има удоволствието да представи в своята галерия изключителните творци Албино Пити и Марко Де Сантис. Откриването на изложбата ще се състои на 10.04.2014г от 19.00ч в Towers Gallery в Sopharma Business Towers.

Двамата автори, художник и фотограф намират изключителен синхрон в своята съвместна работа, Марко Де Сантис улавя чрез своя обектив емоционални кадри, които след това биват допълнени чрез четката на Пити. Нетрадиционното начинание се превръща във вълнуваща изложба посветена на признатият български творец Христо Явашев.

Освен съвместните творби на двамата артисти в галерията са изложени и самостоятелни творби на Албино Пити.

Той е сред водещите артисти в съвременното изкуство. Негови картини са изложени в музеи по цял свят, зад гърба си има над 500 изложби и повече от 80 пърформанса, а на стила и творчеството му са посветени 24 книги.

С течение на годините Пити създава нови течения в изкуството и докосва хиляди хора по света с изложбите и пърформансите които прави. Като художник Албино Пити получaва международно признание, негови творби се излагат в редица страни, сред които и Бългaрия.

Пити участва в множество самостоятелни и колективни изложби по целия свят, отразени и рецензирани от многобройни ежедневници, радиа, телевизионни програми и др.

art, world, force